Globali active solutions
Image default
Recreation / Travel

Een tweede verblijf in België: het ideale toevluchtsoord

We kennen het allemaal wel: we willen er graag even tussenuit, maar vinden een vakantie vaak te duur of moeilijk in te plannen. Een tweede verblijf in België is daarom hét perfecte toevluchtsoord. Door bijvoorbeeld een chalet in de Ardennen te kopen heb je altijd een adresje waar je heen kan als het dagelijkse leven te stresserend wordt. Daarnaast blijf je toch in de buurt en hoef je geen lange vluchten te ondergaan, maar kan je gewoon in eigen land genieten. Dat zalige vakantiegevoel oproepen zonder ver te moeten reizen, veel beter dan dat wordt het niet!

Waarom een tweede woning?

Stel het jezelf eens voor: het weekend komt eraan en je hebt geen zin om weer twee dagen gewoon thuis te zitten, dus besluit je spontaan om een mini-vakantie te nemen met het gezelschap van jouw keuze. Daarnaast kan je je tweede verblijf volledig inrichten zoals jij het graag ziet. Het aankopen van een tweede woning is een slimme investering, zeker als je naar de toekomst toe denkt. Als u bijvoorbeeld studerende kinderen heeft, kan u uw extra woning eventueel verkopen als extra studiefonds. Of u kan uw woning achterhouden als appeltje voor de dorst naarmate uw pensioen nadert. Nog een mogelijkheid is natuurlijk om uw verblijf te verhuren. Zo heeft u een bijkomende inkomstenbron gedurende heel het jaar.

Hoe vind je een tweede verblijf in België?

Je kan de hulp inschakelen van professionele bedrijven die in immobiliën handelen om je tweede verblijf in België te vinden. Denk hierbij aan een firma zoals 2HB Immo. Via hun online platform kan je bijvoorbeeld een appartement aan zee kopen of een vakantiewoning kopen in de Ardennen. Bedrijven als deze helpen u om snel en makkelijk uw tweede verblijf in België te vinden.

 

https://www.2hb.immo/