Globali active solutions
Image default
Offers

Voetbaldoelen voor iedereen

Voetbal is één van de meest gespeelde sporten ter wereld. Volgends de voetbalbond FIFA bestaat er al documentatie uit de tweede en derde eeuw voor Christus van een vergelijkbaar spel in China. De meeste mensen kennen de basis van voetbal wel. Het wordt gespeeld door een bal met je voeten te bespelen en op goal te schieten. Maar wist je dat er bij voetbal veel meer komt kijken? Wat voor voetbaldoel is geschikt voor gebruik in de Eredivisie en zijn deze hetzelfde als de voetbaldoelen bij de voetbalclub op de hoek? In deze blog gaan wij het hebben over de verschillen in voetbaldoelen.

Verplaatsbare en vaste voetbaldoelen

Bij het aanschaffen van een voetbaldoel is het verstandig om na te denken over wat voor soort voetbaldoel het beste aan jouw eisen voldoen. Een voetbaldoel die vaak moet worden verplaatst moet beschikken over wieltjes zodat deze makkelijk over het veld is te verplaatsen. Deze doelen lijken een beetje op kruiwagens. Je kan ze namelijk aan één zijde optillen, net als een kruiwagen. Daarom wordt dit soort doelen ook wel het ‘kruiwagenmodel’ genoemd. Deze doelen worden vaak gebruikt bij wedstrijden of trainingen van jeugdelftallen. Vaste doelen worden gebruikt op voetbalvelden waar het niet nodig is om de doelen te verplaatsen. Denk hierbij aan een voetbalveld waar wedstrijden op worden gespeeld door volwassenen en professionele voetbalclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. 

Afmetingen

Nadat je een weloverwogen keuze hebt gemaakt over wat voor soort voetbaldoel jij gaat aanschaffen zul je nog één keuze moeten maken. De officiële afmeting van een voetbaldoel is afhankelijk van de categorie waarin je speelt. De KNVB hanteert voor voetbaldoelen de volgende afmetingen voor verschillende categorieën (breedte x hoogte x diepte):

  • Wedstrijden van 11 tegen 11: 7,32 x 2,44 x 1,50 meter;

  • Wedstrijden van 8 tegen 8, 7 tegen 7 of 6 tegen 6: 5,00 x 2,00 x 1,50 meter;

  • Wedstrijden van 4 tegen 4, 2 tegen 2: 3,00 x 1,00 meter.

Een voetbaldoel aanschaffen?

Nadat je het soort en formaat doel hebt uitgekozen, is het tijd voor de aanschaf. Bij SKOR beschikken ze over een ruim assortiment aan voetbaldoelen. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte voetbaldoel te vinden! SKOR heeft al veel voetbaldoelen geleverd aan Eredivisieclubs, zoals PSV, Ajax en Feyenoord. Zit jij nog met een vraag? Neem een kijkje op de website van SKOR of neem contact op met één van de experts. Zij vertellen je alles op het gebied van voetbaldoelen!

 

https://skor.nl/