Globali active solutions
Image default
Offers

Koel op reis naar je favoriete vakantieland

Koel op reis naar je favoriete vakantieland  

 

Als je op vakantie gaat met de auto kan het behoorlijk warm zijn. Het gebeurd dan ook vaak dat de hitte naar binnen toe trekt, waardoor jij in een super warme auto zit. Gelukkig hebben wij hier wat tips voor hoe jij de auto koel kan houden!

Er zijn verschillende manieren om je auto zo koel mogelijk te houden 

 

Open af en toe even de ramen 

Het beste kun je een raam openzetten bij de bestuurder en een raam bij de achterbank. Frisse lucht kan je goed doen, zelfs als het heel erg warm is. Bedenk wel dat dit alleen werkt als je aan het rijden bent, anders komt er te veel warme lucht binnen. En vergeet niet de ramen dicht te doen als je op een parkeerplaats staat.

 

 Kleding kan een verschil maken 

Als het warm is trek je al snel lichte kleuren aan omdat je denkt dat die minder warm zijn, maar niets is minder waar. Zwarte kleding is hier namelijk beter tegen bestemd. De zwarte kleur houdt je langer koel doordat het de lichaamswarmte afvoert. Een nadeel is wel dat zwarte kleding minder snel de warmte tegenhoudt. 

 

 Vind een schaduwplek voor je auto 

Je auto in een schaduwplek neerzetten kan heel erg schelen in warmte. De warmte kan op deze manier minder snel in de auto terecht komen. Neem dan ook niet de eerste beste parkeerplek als het warm is buiten, maar ga op zoek naar een schaduwplek. Dit kan uiteindelijk heel veel warmte schelen.

 

 Let op de airco 

De airco heel hard aan zetten klinkt heel verleidelijk, vooral als het warm is buiten. Maar als de airco te hard staat is het verschil met de temperaturen van buiten te groot. Let er dus op dat het in de auto niet meer dan 5 graden kouder is dan buiten. Het beste is om de airco uit te zetten als je bijna bij bestemming bent, op deze manier went je lichaam al vast aan de warmere temperatuur. 

 

Plaats een zonnescherm op de voor- en achterruit 

Als je op het heetst van de dag de auto in stapt kan het verschrikkelijk warm zijn binnen. Dit komt omdat de auto de rest van de dag kon broeien in de hete zon. 

Dit kan je redelijk tegen gaan door de voor- en achterruit te bedekken met een zonnescherm. De zon weerkaatst op dit scherm omdat die is gemaakt van reflecterend folie. De warmte wordt dus weerkaatst naar buiten in plaats van binnen. 

 

Een autoverzekering voor jouw vakantie

Als je op vakantie gaat wil je geen zorgen hebben. Daarom is een autoverzekering wel zo prettig. Dit is mogelijk bij InShared. Je hebt bij deze partij binnen een paar minuten de autoverzekering afgesloten. Meer weten? Neem dan eens een kijkje op de website of neem contact op met de klantenservice.

 

https://www.inshared.nl/