Globali active solutions
Image default
Recreation / Travel

Veelzijdiger kan niet: Granada!

Granada ligt gelegen in het prachtige Andalusië in het zuiden van Spanje. Aan de voet van de Sierra Nevada ligt een van de meest veelzijdigste vakantiebestemmingen Spanje. Het unieke van deze stad in vergelijking met andere Spaanse bestemmingen is dat Granada de mogelijkheid bied om wintersport en strandvakantie te combineren met een stedentrip.

De stad kent iets meer dan 470000 inwoners en kent een rijke geschiedenis. In de 7e eeuw werd door de Moren onder de naam Garnata Al Yahud, wat grofweg Granada van de joden. Dit was echter slechts een bijstad van het iets zuidelijker gelegen Elvira wat de hoofdstad van het Kalifaat van Cordoba was. In de elfde eeuw kwam een Berberse koning naar Codoba en vestigde zich in Elvira. Elvira bleek echter te kwestbaar omdat het erg laag lag en moeilijk te verdedigen was. Daarom besloot hij zijn residentie te verplaatsen naar het huidige Granada. In korte tijd werd het gehucht een van de belangrijkste steden van Zuid-Spanje. Door onrust in het zuiden van het huidige Spanje zag men de mogelijkheid tot onafhankelijkheid en Granada vormde een eigen koninkrijk. Het beroemdste overblijfsel uit deze tijd is het Alhambra een gigantisch paleis. Een zeer uitgebreid complex met verschillende invloeden. Vanwege de kwetsbaarheid van het paleis is er een quotum ingesteld op het aantal bezoekers per dag. Het is daarom aan te raden om in de ochtend een bezoek te brengen en zo te voorkomen dat de toegang geweigerd wordt.

De stad kent een uitgebreid skigebied onder de naam Solynieve wat zon en sneeuw betekend. Het gebied is open van november tot en met april. Je kan hier genieten van meer dan 100 verschillende pistes die voor de sneeuwzekerheid zijn voorzien van sneeuwkanonnen.

Ook het strand ligt niet ver van de stad af. Binnen een halfuur rijden is het mogelijk om te zwemmen in de middellandse zee. De temperatuur is in dit gebied ook een stuk hoger dan in de bergen, waardoor het bijvoorbeeld in april mogelijk is om een strandvakantie met wintersport te combineren.

http://vakantiespanje.nl