Globali active solutions
Image default
Recreation / Travel

Voordelen bestelbus zzp’er

Als zzp’er kan je genieten van veel voordelen. Zo zijn er namelijk veel belastingvoordelen als je een bestelbus rijdt in plaats van een normale auto. Maar hoe maak je gebruik van deze voordelen?  In deze blog vertellen wij jou waarom je beter voor een bestelbus kan kiezen dan voor een auto.

Het grootste voordeel van een bestelbus is dat je als ondernemer met een grijs kenteken kan rijden. Wat betekent z’n grijs kenteken precies? Een grijs kenteken staat voor minder wegenbelasting te betalen. Het fysieke nummerbord is wel geel en niet grijs.

Om in aanmerking te komen voor een grijs kenteken moet je wel aan een aantal eisen doen. Zo moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en moet je een btw-nummer hebben. Ook moet je bestelauto op naam staan van degene die ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast moet  minimaal 10% van de gereden kilometers werk gerelateerd zijn.

Ook het busjes heeft bepaalde voorwaarden. Zo moet de bestelbus een vlakke laadvloer hebben en mag de ruimte niet gebruikt worden als zitruimte. Een aanrader van de overheid is om een achteruitrijcamera set te koop. Dankzij de nieuwste technologieën zijn er nu ook draadloze achteruitrijcamera  beschikbaar. Genoeg opties om de auto zo veilig mogelijk te maken.

Bij aanschaf van een bestelbus kan een hoop bespaart worden want je hoeft geen BPM-belasting te betalen. Ook rijden de meeste bestelauto’s op diesel wat goedkoper is dan benzine. Niet voor iedereen is de bestelbus een betere optie en goedkopere optie. Je moet de bus wel echt nodig hebben om je voordeel er uit te halen. Een kleine elektrische auto kost al ruim minder per kwartaal dan een bus. Daarnaast heeft de bestelbus het nadeel dat er maar een beperkt aantal zit plaatsen beschikbaar zijn. Het is dus niet handig om je bedrijfswagen als gezinsauto te gebruiken.

https://www.vanzwitserland.nl/