Globali active solutions
Image default
Recreation / Travel

Professionele hulp nodig voor recruiting

In sommige branches is het vandaag de dag niet lastig om nieuw personeel te vinden. Zo hebben veel jongeren tegenwoordig bijvoorbeeld een diploma in de richting van communicatie. Er zijn echter ook branches waar het een stuk lastiger is om aan nieuwe werknemers te komen. Ben je naarstig op zoek naar nieuw personeel? Dan heb je dit mogelijk al aan den lijve ondervonden. De kans is groot dat je eerst zelf getracht hebt om een medewerker te vinden voor een functie. Heeft dit vooralsnog zijn vruchten niet afgeworpen? Dan zit je mogelijk met je handen in het haar. Om de functie alsnog zo snel mogelijk te vervullen, kun je professionele hulp inschakelen voor recruiting.

Waarom recruiting uitbesteden?

Het vinden van geschikt personeel kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Dit is zeker het geval wanneer jouw bedrijf actief is in een branche waarin het lastig is om nieuwe mensen te vinden. In dat geval gaat er veel tijd zitten in recruiting. Natuurlijk zit je hier als eigenaar van het bedrijf niet op te wachten. Je kunt je tijd immers wel beter besteden dan urenlang zoeken naar nieuwe personeel. Dit is direct ook de belangrijkste reden om recruiting uit te besteden. Door de werving en selectie aan een gespecialiseerd bedrijf over te laten, hoef je er zelf geen tijd en moeite in te steken. Het kost je weliswaar geld om professionele hulp voor recruiting in te schakelen, maar op termijn profiteer je alleen maar van deze investering. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in recruiting slaagt er over het algemeen namelijk in om nieuw personeel voor jouw onderneming te vinden!

Hoe vind je een geschikte partij?

Er zijn tegenwoordig behoorlijk wat bedrijven die gespecialiseerd zijn in recruitment. Zij trekken werkzoekenden aan, selecteren hen voor bepaalde functies waarvoor iemand gezocht wordt en proberen een kandidaat zo snel mogelijk aangesteld te krijgen. Wil je professionele hulp inschakelen voor werving en selectie? Dan zoek je mogelijk nog een geschikte partij. Dit is er niet makkelijker op geworden, want er zijn veel bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Wij raden je aan om nooit met de eerste de beste partij in zee te gaan. Waarom niet? Omdat het verstandig is eerst uit te zoeken waarmee je te maken hebt. Vergelijk daarom altijd eerst verschillende partijen met elkaar alvorens je een keuze maakt. Kijk hierbij vooral ook naar de branche waarin het bureau gespecialiseerd is. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor de snelheid waarmee nieuw personeel wordt gevonden.

Verschillende vormen van recruiting

We hebben het in deze tekst voornamelijk over recruiting in het algemeen gehad. Dit is echter een algemene term. Recruting kent namelijk verschillende varianten. Zo kennen we bijvoorbeeld het uitzendbureau. De medewerkers van zo’n bureau richten zich vaak tot personeel dat slechts voor korte tijd beschikbaar is. Daarnaast kennen we nog detacheringsbureaus. Deze bureaus hebben veel gelijkenissen met uitzendbureaus. Verschil is dat je hier voor een functie gaat met meer inhoud en zekerheid. Ben je op zoek naar iemand die een managementpositie kan invullen binnen jouw onderneming? Dan klop je hiervoor natuurlijk niet aan bij een uitzend- of detacheringsbureau. Nee, in dat geval kun je recruitment beter uitbesteden aan zogeheten headhunters. Zij vullen hun tijd met het zoeken naar executives voor een managementfunctie. Zij richten zich niet alleen tot werkzoekenden, maar benaderen ook mensen die nog in functie zijn en interesse hebben in een carrièreswitch. Bedenk dus eerst goed wat je wilt bereiken met recruitment alvorens je met een bepaald bedrijf in zee gaat!

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl