Globali active solutions
Image default
Recreation / Travel

3 Redenen Waarom Backpacken fantastisch is

Als je wel eens helemaal alleen bent gaan backpacken weet je dat dit een fantastische ervaring is. Het is misschien wel één van de meest indrukwekkende tijden uit je hele leven geweest. Maar wat maat backpacken zo geweldig? Wij hebben het uitgezocht en inspireren je met dit artikel om meer te gaan backpacken!

1. Backpacken is vrijheid

Misschien wel de meest voorname reden waarom mensen en jongeren in het algemeen van backpacken houden is dat het je een zeer groot gevoel van individuele vrijheid geeft. Je ervaart een gevoel van op jezelf zijn die je op geen enkele andere wijze kunt krijgen.

Wanneer je in jee eentje over een hoge bergkam loopt of door een vreemde buitenlandse stad waar je de taal niet spreekt ben je op jezelf aangewezen. Het vormt je als persoon en als mens. De vrijheid die je hierbij ervaart is ongekend, en wij zijn er zelfs een beetje verslaafd aan geraakt door de loop der jaren.

2. Backpacken is nieuwe mensen leren kennen

Je hele leven heb je waarschijnlijk op dezelfde plek op de planeet gewoond. Een klein deeltje van de wereld waar jouw hele leven zich heeft afgespeeld. Alle mensen die je kent komen ut je directe omgeving en iedereen denkt hetzelfde en doet hetzelfde.

Wanneer je gaat backpacken zul je mensen uit veschillende culturen leren kennen. Dit vergoot jouw beeld van de wereld en van de mensheid. Je zult ene beter begrip krijgen van waar mensen vandaan komen in hun leven en wat ze ertoe ze tom bepaalde keuzes te maken.

Je leert nieuwe culturen kennen, zowel van de landen waar je naartoe gaat als van de je medereizigers. Hierdoor zul je jouw idee van de wereld een drastische draai geven en groeien als mens.

3. Backpacken is liefde

Backpacken is niet alleen jezelf ontwikkelen en nieuwe mensen aan je leven toevoegen, het is veel meer dan dat. Backpacken is liefde.

Liefde voor de wereld. Liefde voor de mensheid. Liefde voor jezelf.

Houd van het leven, en ga backpacken.