Globali active solutions
Image default
Recreation / Travel

Welke fitnessapparaat is het populairste

Iedere dag even bewegen is belangrijk voor je gezondheid. Het is natuurlijk heerlijk om na je werk of studie even je hoofd leeg te maken door een uurtje te sporten. Dit kan al heel gemakkelijk thuis.

Een voordeel van fitnessapparatuur thuis is dat je kunt trainen wanneer het jou uit komt. Je hoeft hiervoor ook niet naar de sportschool te rijden. Je bent in een vertrouwde omgeving en bent toch bezig met lichaamsbeweging. Hieronder gaan we kijken welke fitnessapparaten het populairst zijn om thuis te gebruiken.

De loopband

Houd jij van hardlopen of een stevige wandeling? Wil je niet afhankelijk van het weer zijn? Dan is een loopband iets voor jou. Op een loopband kan je hardlopen en wandelen wanneer het jou uit komt. Bovendien kun je zelf de snelheid en helling instellen. Zo kan je een gepersonaliseerde training op de loopband doen. Houd je snelheid, kilometers, tijd en verbrande calorieën bij met de loopband.

De hometrainer

De hometrainer staat bekend om zijn gemak en fijne fietstraining. Een fitnessapparaat die al bij vele huishouden in de kamer staat. Met een hometrainer maakt je eigen trainingsschema’s waarbij je jezelf blijft uitdagen. Ga voor extra spierkracht of voor een betere conditie. Bepaal je eigen tempo met een hometrainer. Flow Fitness hometrainers zijn ideaal en met een intensieve training verbrand je tot wel 400 calorieën, een goede manier om af te vallen.

De roeitrainer

Een van de meest effectieve full body trainingen doe je met een roeitrainer, of ook wel roeiapparaat genoemd. Dit apparaat is gemakkelijk thuis te gebruiken. Dit fitnessapparaat zorgt ervoor dat je een goede conditie krijgt. Ook train je hier effectief je spieren in je armen, schouders, benen en bovenlichaam. Je verbrandt hier tot wel 700 calorieën per uur mee. Een ideaal apparaat om thuis te hebben.

De crosstrainer

De crosstrainer is ook een populair apparaat. Je traint hiermee het gehele lichaam. Naast je armen en benen worden ook je core, borst, rug en schouders getraind. Dit is goed voor je gewrichten. Het is handig om een trainingsschema te gebruiken tijdens je workout op een crosstrainer, hierdoor ga je effectiever trainen. Door een schema blijf je jezelf uitdragen en worden je trainingen automatisch leuker. De crosstrainer is perfect voor het verbeteren van je conditie en het verliezen van wat kilo’s.