Globali active solutions
Image default
Recreation / Travel

4 Redenen om vandaag nog een reisverzekering af te sluiten

Je kent het wel, je gaat binnenkort een mooie reis maken naar een ver oord, maar je hebt nog niet nagedacht over je reisverzekering. Wat een gedoe altijd om dat nog te moeten regelen. Is het wel nodig? 

In dit artikel bespreken we 4 belangrijke punten waarom je een reisverzekering moet afsluiten voordat je op vakantie gaat.

1. Bescherm je spullen

Vergeet niet dat wanneer je onverzekerd op reis gaat en je je bagage verliest, of erger nog, het wordt gestolen, je hier niet voor vergoed bent. Ook al denk je dat dit jouw misschien niet zal overkomen, elke dag verliezen honderden mensen hun spullen tijdens het reizen.

Of er nu iets misgaat bij het inladen van het vliegveld, je onbeheerd je backpack laat liggen in een bus in Vietnam, of dat je mobiele telefoon wordt gestolen in een hostel terwijl deze aan de oplader ligt en jij lekker aan het zwembad hangt. 

Het is van groot belang om je altijd goed te verzekeren voor dit soort gevallen zodat je niet dubbel de pineut bent.

2. Bescherm jezelf

Naast dat je je spullen moet beschermen, moet je natuurlijk ook je eigen lichaam goed beschermen. Het is daarom belangrijk om te checken of jouw zorgverzekering dekking biedt in het buitenland.

In veel gevallen geldt namelijk dat je te maken hebt met Europa dekking en wereldekking. Dit is goed om even te checken voor aanvang van je trip.

Met een reisverzekering kun je dit uitbouwen. Zo worden bepaalde situaties of behandelingen misschien wel niet gedekt door je zorgeverzekring, die je met een reisverzekering weer kunt aanvullen.

3. Het is goedkoop 

Wat veel mensen helemaal niet weten is dat een reisverzekering helemaal niet duur hoeft te zijn. Je kunt bij de meeste aanbieder ook nog eens kiezen tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering.

Bij een aanbieder als National Academic betaal je voor een doorlopende reisverzekering nog geen 5 euro per maand. Geen geld, en toch goed verzekerd als je op reis bent. 

Ga jij voor die paar euro per maand echt onverzekerd op pad?

4. Ga met een gerust hart op reis

Weet je, een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. En ook wij zijn van mening dat er talloze mensen rondlopen die zich helemaal oververzekeren. Je moet ook een beetje risico lopen in het leven toch?

Echter is het gewoon een feit dat je met een reisverzekering op stap toch net wat lekkerder in je vel zitten tijdens je avonturen. Je weet namelijk dat in het geval dat er echt iets mocht gebeuren je goed zit.