Globali active solutions
Image default
Home and Garden

Verschillende soorten bedbodems

Een bed uitzoeken is niet makkelijk. Er is tegenwoordig een groot aanbod met verschillende soorten, maten en merken. Daarnaast moet je ook andere keuzes maken. Zoals de matras dikte, de stevigheid van de kussens en bijvoorbeeld eventuele opbergruimte. Een goed bed uitzoeken is erg belangrijk. Dit is belangrijk voor de juiste nachtrust, maar ook om andere gezondheidsproblemen te voorkomen. In deze blog wordt besproken welke bedbodems te krijgen zijn, en welke voor -en nadelen elk bedbodem met zich mee brengt.

Lattenbodem

Dit is de meest bekende en ook de meest verkochte en gekozen bedbodem. Een lattenbodem is vaak gemaakt van hout en is iets gebogen om jouw lichaamsgewicht te kunnen dragen. Een lattenbodem kopen is gemakkelijk en geeft ook veel mogelijkheden tot het naar wens in stellen van het bed. Zo kan je zelf de stevigheid en de ondersteuning in stellen die aan jouw behoefte voldoet. Over het algemeen bevat een bodem 28 latten en als het bed meer belast wordt kan je dus kiezen om meer latten aan te schaffen. Meer latten zorgt voor meer stevigheid en mogelijk dus ook voor meer comfort.

Schotelbodem

Een schotelbodem is een bodem die bestaat uit losse schotels. Deze schotels zijn gemaakt op latten die niet buigen. Deze bodem is een stevige bedbodem, maar ook een soepele bedbodem. Dit komt omdat de schotels los bewegen van elkaar. Een schotelbodem is te vergelijken met een lattenbodem maar deze latten kunnen niet buigen.

Spiraalbodem

Een spiraalbodem bestaat in tegenstelling tot een lattenbodem en schotelbodem uit metaaldraden. Deze draden zijn gevlochten en gespannen. Deze bodem heeft vaak een lange levensduur en ventileert daarbij ook goed. Nadeel is wel dat deze bodems vaak aardig hard zijn en geen meerwaarde geven aan de algemene nachtrust.  Een spiraal is vaak wel goedkoper, maar geeft dus wel minder voor je nachtrust. Dus is de nachtrust belangrijk en wil je ook meer comfort, dan wordt het niet aangeraden om deze bodem te kiezen voor je nieuwe bed.

Bed aanschaffen

Een nieuw bed kopen kan duur zijn. Toch wordt wel aangeraden om niet te veel te willen besparen op een nieuw bed. Je maakt namelijk veel uren op het bed, en een goed bed kan ook andere dingen bevorderen. Ga je te veel besparen dan is uiteindelijk de duurzaamheid ook minder en kunnen er gezondheidsproblemen zich voordoen. Als je geld wilt besparen op een nieuw bed of op een bedbodem, dan kan je natuurlijk wel naar de aanbiedingen kijken. Om een goedkoper bed te krijgen kan je vaak ook een gehele set aanschaffen. Dit houdt in dat je een bed koopt met een matras erbij. Dit kost je minder moeite met uitzoeken en vaak zitten daar ook kortingen aan verbonden.