Globali active solutions
Image default
Recreation / Travel

Het juiste kinderzitje voor je Atlas Fiets kiezen

Wanneer je kind goed kan zitten is hij of zij klaar voor uitstapjes op de Atlas fiets in een kinderzitje. Hierdoor kan je gezellig samen een stukje gaan fietsen. Gemiddeld kan dit vanaf ongeveer negen maanden maar dit verschilt altijd per kind. Om het juiste kinderzitje te kiezen uit het assortiment van een fietsenwinkel, zoals Atlas Fietsen, is het verstandig om eerst over een aantal dingen na te denken. Na het lezen van dit artikel ben je klaar om een kinderzitje aan te schaffen.

 

Voorop of achterop?

Allereerst is het belangrijk om te kijken waar je het kinderzitje wil, aan het stuur of op de bagagedrager. Allebei de opties hebben zo zijn voor- en nadelen. Met een kind voorop is het gezelliger en praat makkelijker maar heb je bij gewone fietsen minder ruimte om te trappen. Daarnaast is het geschikt voor kinderen tot 15 kilo. Wanneer een kind achterop zit stuurt het lichter en heb je minder beperking met de beweging. Achterop kunnen kinderen tot 22 kilo. Een nadeel is dat je geen zicht hebt op je kind en daardoor niet kan praten of weet wat hij of zij doet. Het is ook belangrijk om te kijken of een voor- of achterzitje wel past op de fiets die je hebt. Dit ligt aan de stuurpen of wat voor bagagedrager je hebt. Tegenwoordig zijn er ook echte moederfietsen bij onder andere Atlas Fietsen waar voor- en achterop makkelijk een kinderzitje kan worden gemonteerd.

 

Speciale accessoires

Als je een keuze hebt gemaakt waar het kinderzitje moet komen, kan je nog kijken naar speciale accessoires die het fietsen met een kind in een zitje nog makkelijker of comfortabeler maken. Met bijvoorbeeld een windscherm zit je kind in ieder geval altijd lekker uit de wind. Kinderen vallen daarnaast vaak in slaap op de fiets. Hier zijn speciale slaaprollen voor gemaakt die voor het kind bevestigd kunnen worden bij een voorzitje. Dit zorgt ervoor dat het kind niet met zijn of haar hoofd op het harde stuur ligt.